Saltar a continguts

Taula d'Entitats de Balaguer del PDC de La Noguera

Navegació

Menú principal

Activitats

FIRA D’ENTITATS DE BALAGUER

La Fira d'entitats de Balaguer està organitzada per l'Associació de Dones d'Almatà i amb la col·laboració de la Taula d'Entitats de Balaguer del PDC.
Aquesta fira és uns esdeveniment que es celebra normalment el 3r diumenge de setembre i que serveix com a promoció de les diferents entitats culturals, socials, educatives, d'immigrants, esportives, etc. de la comarca de la Noguera.
El lloc on es celebra és la plaça Mercadal de Balaguer, la plaça porxada més gran de Catalunya.
Allí i durant tot el dia, de les 11 del matí fins a les 8 de la tarda, s'organitzen diferents actes que serveixen d'acompanyament de la fira com poden ser: concerts, espectacles, balls, obres de teatre, menjars populars, jocs,...

 

MERCAT DEL VELL DE BALAGUER

El Mercat del Vell és una iniciativa de l'Associació de Dones Solidàries “Dóna Pas”, conjuntament amb la Taula d’Entitats de Balaguer del PDC que normalment es celebra a mitjans de novembre al Passeig de l’Estació de Balaguer.
Aquest mercat pretén oferir un espai de venta d'objectes utilitzats per particulars i entitats amb la finalitat de contribuir: A donar una alternativa d'increment d'ingressos a les famílies que ho vulguin. Mostrar una forma de mercat ecològica, solidària i sostenible reaprofitant allò que no fem servir tot i tenir vida útil encara. Donar a conèixer la participació social i comunitària com a eina pel desenvolupament de la societat: projectes de caire social que ajudin a pal·liar les situacions de mancança des d'una actitud dinàmica i d'enpoderament de la persona i dels membres de la comunitat.

 

GRANS RECAPTES D’ALIMENTS A BALAGUER

A la ciutat de Balaguer existeix un Banc d’Aliments anomenat Projecte Àgape.
Aquest banc d’aliments pretén centralitzar l’ajuda dels aliments solidaris a la comarca de la Noguera. Un projecte posa’t en marxa a gener de 2010 com un recurs més per pal·liar les situacions de mancança derivades de la crisi econòmica actual. Una resposta més per alleugerir les dificultats socio-econòmiques ara que moltes famílies estan amb un o mes membres adults sense treball.
Durant l’any es realitzen 2 grans recollides d’aliments que són coordinades per Càritas Balaguer i amb la col·laboració de Creu Roja - La Noguera i la Taula d’Entitats de Balaguer del PDC de la Noguera. Aquests 2 grans recaptes es realitzen el primer cap de setmana de juny i l’últim cap de setmana de novembre.

 

BALAGUER PER LA MARATÓ

La Marató de TV3 és un projecte solidari impulsat per Televisió de Catalunya i la Fundació La Marató de TV3 i enfocat a obtenir recursos econòmics per a la investigació científica de malalties que, ara per ara, no tenen curació definitiva. 
Per cada nova edició de La Marató, la ciutadania pren la iniciativa en l'organització d'actes festius que tenen com a objectiu incrementar el marcador del programa. Són moltes les fórmules que les entitats ideen per recaptar diners en un ambient participatiu i solidari. 
A Balaguer totes aquestes activitats están coordinades per una comissió formada per l’Ajuntament de Balaguer i membres de la Taula d’Entitats de Balaguer del PDC. Totes aquestes activitats es realitzen durant la primera quinzena de desembre.

 

CONTES DEL MÓN

Explicar Contes és una tradició molt antiga que és viva encara en totes les cultures del nostre planeta.
Aquesta activitat vol promoure el coneixement de 4 cultures diferents, que conviuen a la nostra ciutat, a través dels seus contes.
La Taula d'Entitats de Balaguer del Pla de Desenvolupament Comunitari de la Noguera, organitza aquesta sessió de Contes Interculturals amb la col·laboració de l'Associació Africana de Balague i comarca, l'Associació Islàmica de Balaguer i el Centre Llatinomericà de Lleida.

Imatge de complement